Skip to content

Microsoft eist korting van Apple

December 12, 2012

AMSTERDAM – Microsoft wil korting van Apple bij het aanbieden van Office op iOS-apparaten. De iPhonemaker weigert de geldende percentages aan te passen.

Foto: Microsoft Dat schrijft het doorgaans goed ingelichte All Things Digital dinsdagnacht (Nederlandse tijd).

Dinsdag werd via anonieme bronnen van The Next Web bekend dat Microsoft en Apple flinke onenigheid hebben over apps in de App Store. Apple wil 30 procent van de inkomsten van de app Skydrive.

.In de cloudopslag-app Skydrive biedt Microsoft gebruikers extra opslagruimte aan via de eigen website. Apple eist dat dit via de App Store gebeurt zodat het bedrijf recht heeft op 30 procent van de inkomsten net als bij andere apps.

Office

Volgens All Things Digital gaat de ruzie echter veel verder en zou er vooral onenigheid zijn over de toekomstige betalingen in de Office 365-apps van Microsoft die in 2013 verwacht worden.

Microsoft eist korting van Apple als gebruikers in de Office-apps meer software aanschaffen. Het bedrijf wil dat Apple de 30/70-verhouding aanpast. Apple heeft naar verluidt gesteld dat ‘de regels de regels zijn’ en is dus überhaupt niet bereid iets toe te geven.

Welk percentage Microsoft in gedachten heeft, is niet bekend. Beide bedrijven hebben nog niet op de geruchten gereageerd.

Door: NU.nl/Colin van Hoek .

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a comment